Menü bezárása

Főoldal Ajánló Vélemények Novellák Versek Regisztráció Belépés Vásárlás Támogatás

Legújabb bestsellerek

Vladimir Weawer 13+1

Olvasd el ingyenesen!

...azt nem tudni, hogy történetünk vajon a távoli jövőben vagy a régmúltban játszódik-e. Csak egy bizonyos, hogy a Mynodis bolygó az, ahová elröpít a 13+1. A sok világégés után egy látszólag nyugalmas korszakot kezdenek az emberek, ahol mindenki munkája szükséges, és mindenki viszonylagos biztonságban és elismerésben, jó életet élhet.

Ha élhetnél egy olyan életet, ahol nem leszel soha beteg, alig öregszel és akár örökké élhetsz, akkor mi az amit megtennél érte? Vajon ezért cserébe odaadnád-e az egész életed? 13 osztályba kerülhetsz, ahol az alsóbb osztályokhoz tartozók és a felsőbb osztályok életszínvonala között akkora szakadék tátong, amelyet el sem tudnak képzelni a kisemberek. Ree Vox a legszegényebbek osztályába született bele. Egyszer az életében viszont minden ember választhat jó és rossz, gazdag és szegény élet között.

Image placeholder
Dráma komoly

 

Bódító illatfelhő kelt lábra, hol a virágok kikelet énekét

ütemesen, vad erőszakot plántáló ló paták döngölik, avar alá a sárba.

Kergetik az árnyukat … vagy vajon méreggel teli ábrándok kósza kiáltása vezérli őket?

Szívüket a vadászat hajtja s megállíthatatlan hajszába vágtatnak.

 

Bitóra vagy vérpadra hurcolnák kedvük szerint fogvicsorgató ordítások moraja közt.

Bűnös? Vagy csak megtévedve szédelgő bárány? Ártott nekik az életével, amit anya szülve adott édesen a világnak. Ki tudta mi lesz a jövő? Ő csak élni szeretett volna és szeretni, mikor nem tudván még, hogy a halál torkába csúszni merészebb, vagy végig élni halványan áttetsző foszlott életét.

 

Boldogan csókolta testét és még ízét érezte egész valójában mikor lábai futásra kényszerültek.

Jaj annak, aki létét kackiás ábrándok delíriumába fekteté és valós nyomorult életét kéjkrajcár áron vesztegeti kábán. Szaladj bolond … fuss gyorsabban, mint a vágtató tűzparipák tennék. Ne érjenek nyomodba, hogy fejed ne vesszen, karóba ne húzasson és hideg pengének simítását nyakad ne érje.

 

Karját nyújtja feléd, bágyadt holdfény, szelíd puhaságával érintené arcod s végig guruló mosolykönnyed nevető ajkad szegletében ujjával töröli fel.

 

Világra születve mindenki üres kézzel meztelen érkezik. Vesztét csak önnön hibái árán éri el ki-ki jól megérdemelt élet talentumaként. Mikor élete szürkületét  villám kezű, gyorsléptű tolvaj módjára csempészi be Istene a lelkébe, imával biggyedt ajkával kérleli, hogy ’ah csak egy órát adj még oly sok mindent kellene megtennem’ … 

 

… de mit lehet egy lopott órába véghezvinni mit egy egész ember élet végső határáig nem tud megoldani? Miért kell várni, hogy végre megtedd amit kell …

…s mért kell siratva sóvárogni a múltat, mint egy elvesztegetett lehetőséget szappanbuborékot tűvel kergetni.?

 

Akkor látogatná anyját mikor már régen kilehelte lelkét, nagyszerűségét visszahozhatatlan hiányába tapasztalni oktalan balgaság.

 

Éld az életed a „most”- ba, hol a múlt árnyait és dicsőségét a jövő tervezete okán bölcsen használd okulván annak minden pillanatából. Mikor a pallos lesújt és a fejed engedékeny biccenéssel elhagyja tested és fehér lelked megtér a teremtőjéhez kijelenthesd: Igen jó és szép volt élni megéltem azt amit más örök reményében egész képzelete szárnyán sem lenne képes elhozni s értelmével tervezni.

Továbbiak a kategóriákban

Image placeholder
Dráma

2019-06-12

Dráma és megoldás